Comments

Virkad klocka / Crochet clock — 22 Comments

 1. Pingback:Mormors klockor – Granny’s Clocks | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 2. Wow vilken underbar klocka! Jag är i full fär med att försöka göra min egen, jag är väldigt ny på det här med att virka så det är lite trixigt och jag har tusen frågor 🙂
  (om du har tid skulle jag verkligen uppskatta hjälpen)
  Hur byter du varv?
  Hur virkar man med dubbelt garn?
  Kan det ha slinkit in ett fel i beskrivningen, ska det vara 32 på varv 3?
  Lite dumma frågor kanske men jag försöker lära mig och den här klockan var så underbar så jag bara måste klara det!
  Tack på förhand och än en gång wow! Du är fantastiskt duktig!

  • Hej Linnea! Tack för att du påpekade felet i mitt mönster, för du har helt rätt: det var fel antal maskor på varv 3. Nog är det konstigt hur det kan smyga sig in fel fast man tycker att man korrekturläst ordentligt. Dubbelt garn är bara enkelt garn som man viker dubbelt så att det blir tjockare. Byta varv till en annan färg är en liten vetenskap där jag inte själv tycker jag använt rätt metod. Jag ska leta reda på några bra länkar som visar hur man göra det ännu mer osynligt. Kram!

   • Tack för hjälpen!
    Dum fråga igen då, mäter du upp garn för varje varv då för att göra det dubbelt eller med dubbla nystan?

    Tack!

    Linnea

    • Hej igen Linnea! Inte finns det några dumma frågor: det är bara att du frågar på! Jag mätte upp garn för varje varv, men det kan man göra som man tycker blir enklast. Det går ju att nysta upp ett nystan till två, och på så sätt både ha enkelt och dubbelt garn när man behöver det. Jag hittade en bra video också på hur man byter färg.

     • Jag kämpar på 🙂 det blir lite veckigt men det kan nog vara för att jag virkar lite olika hårt. Du ska ha stort tack för hjälpen!

 3. Pingback:Virkad sommaräng / Crochet summer meadow |

 4. Hej igen!
  Jag vet inte om du såg den färdiga klockan som jag länkade till dig på instagram. Så jag ville komma in hit och tacka dig igen! Jag är så nöjd med klockan, det var ett riktigt roligt projekt och det hade inte gått utan din hjälp, tusen tack!

  /Linnea

 5. Hej hej! Vilken fin klocka du har gjort! Jag håller åxå på med en nu – efter ditt mönster, men jag är nybörjare på virkning så min blir nog inte lika fin som din!
  Jag har en fråga ang siffrorna på klockan. Hur gjorde du för att placera ut dem rätt? 12, 3, 6 och 9 var ju inte så svåra, men övriga?
  Ha en fin kväll! /Erika

  • Hej Erika! Vad roligt att du också gör en klocka! Jag gjorde en mönsterrapport per timme, alltså var 12:e maska och då blev det ganska lätt att placera siffrorna. En siffra inom varje rapport, eller om man så vill: En siffra på varje “rand” som blir när man ökar maskantalet. Det vore jätteroligt att se din färdiga klocka! Lycka till! /Anita

 6. Hej igen å tack för svaret! =) Gjorde bakgrunden lite annorlunda än vad du gjorde. Hade så svårt att få till radbytena bra så jag skippade din fina “regnbåge”. Det kändes nog så svårt ändå =) Min blir betydligt “enklare” gjord än din. Mailar en bild om den blir någorlunda bra… =) Hälsn Erika

 7. Pingback:Virkade barnteckningar – Crochet child drawings |

 8. Pingback:Virkad klocka från gammal duk / Crochet clock from old doily |

 9. Pingback:20 DIY & Craft Projects You Need To Make Right Now | Dorcreek DIY

 10. Pingback:20 DIY & Craft Projects You Need To Make Right Now – Viral Buzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>