Mitt första tryckta mönster – My first printed pattern

Som jag berättade i mitt inlägg om de nya EU momsreglerna, så kan jag inte längre sälja mönster som nedladdningsbara PDF-dokument. Eller kan och kan… Visst kan jag men det är bara för mycket och för krångligt.

Istället blev jag tvungen att skriva ut mönstret och posta om någon ville köpa det. Jag trodde att i och med att jag höjde priset och började ta betalt för porto skulle antalet beställningar gå ner. Men det har det inte gjort, tack!!

Så istället beslutade jag att låta trycka upp mitt mönster i A5 format, 16 sidor.
Bilderna i det tidigare mönstret blev inte tillräckligt bra i tryck, och för att kunna ta nya högupplösta bilder virkade jag ett par till troll. Det var ett tag sedan jag gjorde några troll, så det var riktigt roligt!

Nu har jag gått hem mitt allra första tryckta mönster i egen design. Det känns STORT!

Printed crochet troll patterns by Annie's Granny Design

As I said in my previous post about the new EU VAT law, I can no longer sell patterns as downloadable PDF documents. Or can… Sure I can, but it is just too much and too complicated.

Instead I had to print out the pattern and send it in the ordinary mail if anyone wanted to buy it. As I had to increase the price and charge for postage I thought that the sales would go down. But is hasn’t, thanks!!

So I decided to have the pattern professionally printed, and I did; In 16 pages A5 format. The images in the previous pdf pattern wasn’t good enough to print, so in order to take new high-resolution images I crocheted a couple of trolls. It has been a while since I did any, so it was great fun!

Now I have my very first printed pattern of my own design delivered to me. It feels SPECIAL!

Troll-7d

Ett troll ska väl vara lite rufsig i håret, eller hur?

 A troll should surely be a little tousled hair, right?

Troll-7b

Troll-6e

Den här trollkillen fick en kofta stickad efter mitt eget mönster, som du hittar gratis här. Jag lade till några extra knapphål och knappar. Byxorna är en uttjänt avklippt strumpa som jag sydde ihop på mitten!

This little troll guy got a cardigan knitted from my own design, which can be found as a free pattern download here. I added some extra buttonholes and buttons. The pants are made from an obsolete sock that I cut and stitched together in the middle!

Troll-6c

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *