Comments

Små virkade dockor – Small crochet dolls — 23 Comments

 1. Hej!

  Detta var det sötaste jag har sett! Jag virkar mycket själv, men mest amigurumi, och nu måste jag ju bara göra några av dessa dockorna till mina döttrar.
  Jag har tittat in på bloggen By Hook By Hand, letat men ej hittat. Det kan vara så att jag är blind?? Men skulle du vilja skicka en länk till just den sidan där mönstret finns kommer du göra mig sååååååå glad! =)

  Tack på förhand! Lisa Ahlberg

  • Mönstret till dockorna finns i mitten på den blogpost som du hittar här. Om det är första gången du läser engelska virkmönster, kanske du är hjälpt av en översättning till svenska virktermer? Det finns en bra från Drops, som du hittar här. Det vore jätteroligt att se dina dockor när du är klar! Lycka till!

 2. Ojojoj…. men det är säkert inte svårt när man förstår alla förkortningar. Jag får sätta mig ner och översätta allt! =)

  Tack så mycket! Jag skickar gärna kort när jag är färdig! =)

 3. Anita,

  Your dolls are totally delightful!! I can easily see how you get attached to them, and have a hard time sending them on to their new homes. This happens with me as well, but I always tell myself ‘I can make another one!’

  Beautiful work 🙂

  Beth

    • Hi Jane! The pattern for the small doll is by designer Beth Webber, and you can find it by clicking on this link. It is called Mini Free Spirit doll, and I crocheted mine using thin cotton thread DMC no 5 and Boye crochet hook size 10. You can also find a lot of free patterns to make clothes for the doll on her blog./Anita

 4. Jag har länge sagt att jag ska lära mig virka men aldrig tagit mig tid. Efter ett besök på din sida känner jag mer än någonsin att jag vill kunna virka! Så mycket fint – så lite tid… Vilken underbar sida du har!

 5. У вас бесподобные малышки! Наряды у них выше всяких похвал!
  Елена. С любовью из России ♥

  • Tihi! Akta dig för dockorna, de är galet vanebildande! Det är så roligt att göra dessa så de blir bara fler och fler, så har du ont om tid: Låt bli 🙂

 6. Hi! I sooo love your crafts! I would like to try and make one of these cuties… Is this the mini free spirit pattern? Did you crochet the bead eyes while making the head or just attaching them at the end? Many thanks for your help…from Italy! 🙂

  • Hi Shirley! I agree, they are really super cute. The pattern is not mine to share, but you can find it free to download from the designer Beth Webbers blog. You find it by clicking on this link. You should also visit the blog ByHookByHand, Beth has lots of free patterns for the Mini free Spirit Doll, and more! /Anita

  • Hi Deenie! The pattern for the small doll is by designer Beth Webber, and you can find it by clicking on this link. It is called Mini Free Spirit doll, and I crocheted mine using thin cotton thread DMC no 5 and Boye crochet hook size 10. You can also find a lot of free patterns to make clothes for the doll on her blog./Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>