Comments

Skogstroll – Forest troll — 19 Comments

 1. Wow vilket sött troll ……har du virkat honom på frihand….???
  Sånt skulle jag oxå vilja göra.
  Och vilka söta nallar du gör …..var hittar man mönster på dem ???
  Många hälsningar Marie

  • Tack Marie! Jag har gjort honom på frihand, men eftersom jag försöker skriva ner mönstret också känns det inte så “fritt” utan ganska “strikt” faktiskt 🙂
   För nallarna har jag oftast använt ett mönster som jag köpt av Berta Hesen-Minten från ThReAdTeDs. Det finns här. Det är visserligen på engelska, men ganska lätt att förstå ändå tycker jag. Annars finns det gott om engelska gratismönster också, t.ex. här. Det finns också ett gratis mönster på svenska, som Jennie Olsson har gjort, det hittar du här. Hon har för övrigt fler roliga mönster, t.ex. Barbapapa och spöket Laban m fl. Lycka till!

 2. Vilka underbara troll! Jag är själv sugen på att göra ett litet troll som en present, hur fick du till händerna och fötterna så bra? Superfina! 🙂

 3. Hej
  Jag älskar dina lite elakt troll, och även köpte mönstret, men det var osäkert om det är engelska / amerikanska st. När du skriver 8th

  • Hej Lisbeth! Jag är glad att du tycker om mitt trollmönster! Det är skrivet med amerikanska termer, och det står “Abbreviations US” på sidan två. Jag uppskattar alltid när någon påpekar när något är oklart eller felaktigt, jag vill att mitt mönster ska vara så korrekt och lättläst som möjligt. Jag har letat, men hittar ingenstans där det står “8th” eller “8 th”. Kan du berätta var, så ska jag mer än gärna korrigera och såklart får du en ny och rättad pdf utan kostnad? Tusen tack på förhand! Anita

 4. Hello! I would love to purchase one of your troll patterns (the one where the nose is crocheted as part of the face, not sewn on separately). I tried through Ravelry but was unsuccessful. Is the pattern still available? Thanks!

  • Hi Marie! I’m glad you like my troll pattern, and that you are interested in buying it.
   Unfortunately the new EU VAT laws makes it very difficult to sell pdf patterns for download.
   That is why I disabled sales from Revelry. I am left will very few options.

   I can sell the pattern as a printed pattern and send it to you via ordinary mail.

   I can also send it as a pdf file in an email to you. But then I have to be able to prove that you are either a Swedish citizen or that you are not living in any of the EU Countries. I have to be sure you don’t live in any of the EU countries, because I cannot sell to those countries without paying VAT to each country in their own VAT rate, and that is way too much administrative work for me.
   Silly, but there you are. I email you privately. /Anita

 5. Hej Anita!

  En konstigb fråga.. men jag kan verkligen inte sticka, sy, virka… bra på mycket annat men detta.. WOW! Går det att köpa ett troll som detta ovan? Mina barn skulle bli helt överlyckliga och mina tankar far iväg om att bygga ett litet trollhus vid vårt torp och låta trollet bli vårt gårdstroll som hittar på ett och annat. Vore SÅ tacksam om du hörde av dig via mail.

  Ditt troll är underbart!!

  • Hej Emma! Såå roligt att du tycker om mitt troll, jag blir så glad! Ett trollhus låter helt underbart :-).
   Det tar en stund att göra ett sådant här troll, så det blir lite dyrt (men inte om man ser till den totala arbetstiden). Jag mailar dig privat om det. /Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>